0 - 3
17 september 2016
15:00

Referat: Munktorps BK - Fagersta Södra IK

Södra studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Bosnisk förra helgen efter att man slagit Munktorp på bortaplan med 3-0 2-0 i halvtid. Det var en trevande inledning utav matchen utan nå farligheter åt nåt håll .Södra har ett par nickar som går över . Munktorp skapar inte nå farligt heller. Artur får ett fint läge med vänstern men bollen smiter strax utanför , istället kommer ledningsmålet utav Artur i anfallet efter i minut 41, efter ett långt inkast får artur bollen och ser att målisen är ute o "cyklar" och lobbar in bollen från 30 meter ca.Södra uttökar sin ledning till 2-0 i minut 44 utav första då Artur slår ett inlägg från höger där hemmafösvararen nickar in den i eget mål. Södra ledrning med 2-0 i halvtid.

I andra försöker Munktorp att sticka upp i början men Södra försvarar sig bra, istället så får Wille Klasén ett fint läge att uttöka Södras ledning men Wille skjuter över i fritt läge. Wille får ytterligare ett läge men då räddar mv via stolpen o ut.
3-0 till Södra gör Emil Zoltek som frispelas utav Ehsan Hosaini i den 62:a minuten. Luften går ur Munktorpspelarna och i stället så är Wille nära att måla i slutet utav matchen när han drar ett par gubbar men målisen räddar till hörna. Munktorp får ett fint läge i slutminutrarna men skottet går utanför. Södra kontrollerar matchen och tar 3 mycket viktiga poäng i jakten på div 3. Första halvlek var mycket jämn där Södra var effektiva i slutskedet. I andra halvlek så satte Södra in pressen högre upp på plan och då hade Munktorp svårt att skapa nåt istället var Södra närmare fler mål. En väl genomförd bortamatch utav Södra där man spelade fint försvarsspel över hela plan. Hela försvarslinjen var riktigt bra idag och på mitten var Jama och Ehsan riktigt bra.

Närmast väntar det stora Derbyt på Onsjövallen den 24/9 mot Skinnsberg.